ارزیابی دیدگاه دانشجویان رشته اتاق عمل دانشکده علوم پزشکی بهبهان درباره ارزشیابی مهارت های بالینی با استفاده از آزمون بالینی با ساختار عینی ( OSCE)
کد مقاله : 1015-CNF (R1)
نویسندگان:
طیبه عرب زاده *1، عاطفه عرب زاده2، فاطمه زراعت پیشه3
1گروه اتاق عمل،دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بهبهان، بهبهان، ایران
2سرگروه آموزشی مراقبان سلامت، اداره آموزش و پرورش شهرستان گناوه، گناوه، ایران
33- عضو هیات علمی، گروه اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران
چکیده مقاله:
ارزشیابی یکی از اجزای مهم و جدا نشدنی یادگیری در هر برنامه آموزشی و مبنای تصمیم گیری در فعالیت های علمی و اجرایی است. برای این منظور از روش های ارزشیابی مختلفی برای ارزشیابی مهارت های بالینی استفاده میشود که یکی از این روش‌ها آزمون بالینی با ساختار عینی ( آسکی) است (2). آسکی بر نتایج و رفتارهای قابل مشاهده تمرکز دارد (3) و به عنوان استاندارد طلایی جهت ارزشیابی عملکرد بالینی شناخته شده است (4). این مطالعه با هدف ارزیابی دیدگاه دانشجویان اتاق عمل دانشکده علوم پزشکی بهبهان درباره ارزشیابی مهارت های بالینی با استفاده از آزمون آسکی انجام شد.
موارد و روش ها: جامعه این مطالعه مقطعی 37 نفر از دانشجویان رشته اتاق عمل بودند که ارزشیابی پایانی درس مهارت‌های بالینی آن‌ها به صورت آزمون آسکی برگزار شده بود. ابزار گردآوری داده پرسشنامه 19 سوالی بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفته بود.
یافته ها: 94 درصد از شرکت کنندگان در آزمون آن را تجربه عملی مفید دانستند. تمامی دانشجویان اظهار نمودند که این آزمون متناسب با اهداف دوره بوده و مطالب تئوری را به بالین ارتباط می‌دهد. 60 درصد از دانشجویان آسکی را آزمونی استرس آور نسبت به سایر آزمون ها دانسته اند. 83 درصد از دانشجویان عنوان نمودند که آسکی مقیاس مناسبی برای سنجش مهارت های بالینی است.
نتیجه گیری: با توجه به بازخورد بسیار مناسب دانشجویان در خصوص ارزشیابی مهارت های بالینی به روش آسکی استفاده از این روش به عنوان یک روش مناسب و کارآمد برای ارزشیابی دروس بالینی پیشنهاد میگردد.
کلیدواژه ها:
آزمون آسکی، ارزشیابی بالینی، اتاق عمل
وضعیت : مقاله پذیرفته شده است
کنفرانس ملی توسعه بهبهان،چالش ها، فرصت ها و راهکارها در گام دوم انقلاب