بررسی میزان آگاهی، نگرش و عملکرد مردم بهبهان در زمینه ی استفاده از دستگاه های آب شیرین کن خانگی
کد مقاله : 1031-CNF (R1)
نویسندگان:
زینب بابلی *1، الهام نژادصادقی2، سیده لیلا دهقانی3، معصومه علیدوستی4، احمد بدیعی نژاد5
1گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده علوم گزشکی بهبهان
2دانشکده علوم پزشکی بهبهان، بهبهان، ایران
3گروه بهداشت عمومی، دانشکده پیرا پزشکی بهبهان ، بهبهان، ایران
4گروه بهداشت عمومی، دانشکده پیراپزشکی بهبهان، بهبهان، ایران
5گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده علوم پزشکی بهبهان
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: پایین بودن کیفیت آب لوله کشی شهر بهبهان و عدم گوارایی آب، دلیلی برای استفاده از سیستم های تصفیه خانگی آب در منازل شده است. آگاهی و نگرش در این مورد، تاثیر مستقیم بر عملکرد افراد در زمینه چگونگی بهره برداری مناسب از این دستگاه ها دارد، لذا مطالعه ی حاضر در رابطه با استفاده از آب شیرین کن های خانگی پرداخته است.
روش و بررسی: مطالعه ی تحلیلی مقطعی حاضر در شهر بهبهان انجام شد. جامعه آماری بر اساس فرمول حجم نمونه 172 عدد از خانوارهای دارای دستگاه آب شیرین کن خانگی که بصورت تصادفی وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه ی محقق ساخته پایا و روا (76/0=a) بود. داده ها با نرم افزار SPSS16 و آزمون های آماری آنوا، تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل و P<0.05 معنی دار تلقی شد.
نتایج: میانگین نمره آگاهی، نگرش و عملکرد به ترتیب 98/19±33/35 ، 25/13±62/62 و 84/10±34/66 بود. آگاهی افراد از حد متوسط کمتر اما نگرش بالاتر از متوسط و نشان دهنده نگرش مثبت نسبت به استفاده از دستگاه های آب تصفیه کن بود. همچنین عملکرد بالاتر از حد متوسط بود.
نتیجه گیری: نتایج بیانگر میزان آگاهی پایین و اطلاع رسانی و آموزش ضعیف در این زمینه می باشد و نگرش مثبت افراد بدلیل تامین کیفیت بهتر آب تولیدی با این دستگاه ها می باشد. عملکرد نسبتا مطلوب به دلیل آموزش توسط نصاب ها و فروشندگان از نحوه و زمان تعویض فیلتر ها می باشد.
کلیدواژه ها:
آگاهی، نگرش، عملکرد،سیستم اسمز معکوس خانگی ،کیفیت آب
وضعیت : مقاله پذیرفته شده است
کنفرانس ملی توسعه بهبهان،چالش ها، فرصت ها و راهکارها در گام دوم انقلاب