مقایسه سطح زیر کشت و عملکرد دانههای روغنی کلزا و کنجد در یک دوره ی 5 ساله در شهرستان بهبهان |
کد مقاله : 1049-CNF (R1) |
نویسندگان |
ابراهیم فانی *1، صاحب خورده بین2 1گروه زیست شناسی دامشگاه صنعتی خاتم النبیاء بهبهان 2دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان |
چکیده مقاله |
چکیده کلزا و کنجد از محصولات استراتژیک و کم آب بر هستند که با توجه به کاهش بارش در کشور، سیاست و محوریت وزارت جهاد کشاورزی کشت دانه های روغنی از جمله کنجد و کلزا میباشد . سرانه مصرف روغن در کشور 19-18 کیلوگرم است که حدود 1.5 میلیون تن روغن نیاز کشور است که در حال حاضر فقط 200 هزار تن آن در کشور تولید می شود. از اینرو لازم است کشت دانه های روغنی بخصوص دانه های روغنی کم آب بر بیشتر مورد توجه قرار گیرد. هدف از این تحقیق مقایسه سطح زیر کشت و عملکرد دانههای روغنی کلزا و کنجد در یک دوره ی 5 ساله در شهرستان بهبهان میباشد. مقایسه سطح زیر کشت دانه روغنی کلزا و کنجددر دوره ی زمانی 5 ساله (98-1393) نشان داد که از سال 93 تا سال 1398 میزان افزایش سطح زیر کشت کلزا بیش از 6 برابر رشد داشته است (976 در مقایسه با 2/5764 هکتار). همچنین در بازه زمانی مذکور سطح زیر کشت کنجد رشد حدود 3 برابر افزایش را نشان داد (1/2652 در مقایسه با 7404 هکتار)، که نشان دهنده توجه به کشت این محصولات مطابق با برنامه پنجم توسعه در شهرستان بهبهان می باشد. |
کلیدواژه ها |
واژگان کلیدی: کلزا، کنجد، دانه های روغنی |
وضعیت: پذیرفته شده |